Lagar, arbetsmiljö och weinerbröd...

Alla glada över självstudiefredagen hoppas jag?

Satt imorse och skrev svar på de sista frågorna.. Gu va irriterad jag blev igår kväll..! Endel saker var så konstigt formulerade så jag förstod inte om det var en ellr två eller tre frågor i en.. eller vadå? Jävlar säger jag bara.. Men efter en pysselkväll, en försvarligmängd alkohol och lite sömn så klarna texterna..

Tips för er som inte är klara än.. gå in på nätet och kolla i lagtexterna där! Det verkar saknas en del svar i papprena vi fick av Christioffer (haha) ändå.. Sök "Lagen om skydd mot olyckor"

Jag har faktiskt hunnit träna idag också.. så nu är jag igång.. upptäckte att trappan var väldigt effektiv att göra step-ups på ^^ Känns som lite tant-träning men ändå :P Hoppas på träningsverk imorgon! Får bli träning varannan dag sen tror jag..

Här följer lite citat från vecka som gått! Hoppas alla har en toppen helg!

Nästa torsdag kör vi öl å biljard vid odenplan! (Tid och mötesplats dyker snart upp på en whiteboard nära dig!)


"Gå inte och pumpa av fel kanal!" - Mathias
Bra tips där.. Kan ju vara bra att testa med lite rök i skorstenarna inne i stan för å se vilken man ska rengöra istället för att pumpa av alla å få sota för att man fejat ner hela husets alla vardagsrum! Eller?

"Öl har dålig verkningsgrad"
Nääääh.... ;)

"Anna har du kattmat med dig?" - Folke
Makrill i tomatsås är gott! ..å jag lagar inte mat...

"Ni kan väl tänka er klockan 8 på morgonen - nybakta weinerbröd - vilken arbetsmiljö!" - Bosse
Oh yes...! Ahmnamnam...

"Det finns faktiskt knicke-dickar som satt sina förbränningsanordningar på hjul - det har förekommit!" - Christoffer
Längtar vi inte alla efter å få träffa på några riktiga nötter snart..? ;)

Praktiskt och nyttigt

Jag lyckades äntligen hitta sladden till mobilen så att nu kommer det bilder också! Watch out! Min mobilkamea är en killer! ^^

Efter i måndags tror jag att alla suckade av lättnad.. allt som vi hade stressat oss igenom under förra veckan föll på plats efter den dagen. Bra föreläsningar Johan! Creds till dig!

Sen gick veckan helt sanslöst fort.. Jag repeterar mig lite men det känns som om vi varit på skolan i 2 veckor men fått kunskapsintag för 4 veckor. Onsdag och Torsdag var båda väldigt intressanta dagar.. Vi fick lära oss om olika värmepannor och eldstäder - fram å kika å känna på - nu kan vi allt! :) Mera om värmesystem, ackumulatortankar och hur man räknar med maximalt teoretiskt undertryck i praktiken.. (om det nu går? haha)

Redovisningarna på fredagen tog mycket mera tid än vad alla hade räknat med.. Men det var intressant och kul å så fick vi lära oss att inte messa med grupp 3! ;) men alla han redovisa inom tidsramarna för utsatta lektionstider iaf.. så var veckan över...

va? Redan över? Jasså...

Hoppas alla haft en mysig helg! Själv slutade min med två rosor och 50kr plus! Kan man kalla lyckat!

Take it away mobilkamera!


Fika på fredagseftermiddan på cafe 60! Kawaii!


Jag försökte få med röken men jag var lite seg upp med mobilen!


Skolan från andra våningen i Mästergården


Tak på Mästergården


Det är jag! Jag mäter längden på skorstenen med rep och lod!


Såhär ser det ut när grupp 1 är effektiva! ;)

Efter yttligare en vecka

Hej-fej! (Kom igen.. lite kul är det.. :P )

Precis klar med inlärningsfrågor för Situation 1. Känns bra att man har studiedisceplinen kvar. Snart ska jag sätta igång med Situation 2 också.. Först lite CSI NY...

För att summera lite veckan som har gått.. jag börjar med slutet..

Det var jätte trevligt att det var så många som följde med ut i torsdags. Efter två försök att hitta något ställe i närheten av centralstation som misslyckades så blev det Axess (Sjätte tunnan) till slut iaf. Verkade lyckat iaf!

Vi kan kalla utekvällen för veckans höjdpunkt. Och så till motsatsen...Veckans tråkigaste del var nog ändå de där häftena med bygg och material -lära. Jag menar (och jag vet att jag repeterar mig) Faktan stämmer nog väldigt bra och så.. Men skriva 1994 och tryckta 2003. De skrevs för 15 år sen - jag var bara 5år gammal då! ;D
Ne men de var lite tröga att hänga med i emellanåt och som Richard sa att häftena var egentligen för 14 timmars inlärning  och vi gjorde det på de få lektionerna som var.. det blev stressigt! Och jag vet inte riktigt hur mycekt någon egentligen minns av det..

Men nu har vi äntligen en Custos! (stavar man så?) Han får framför lite tankar å åsikter från oss alla om det där med häftena tror jag...

För övrigt talade jag och Hanna om hur det skulle vara att göra nya grupper efter första blocket. Är det en bra idé tycker du? Säg til! Eller säg till Custos... Jag tänker iaf ta upp det på Klassrådet när det nu skulle vara.
Alla verkar nöjda med sina grupper och det verkar fungera bra och så men det skulle ju vara trevligt att få jobba tillsammans med fler i klassen innan den här utbildningen är över.. Och tiden är knapp! Det har redan gått 2 veckor.. bara 18 kvar! tänk på det!

Nu ska jag gå till pannrummet frö att ta reda på om vi har ett slutet eller öppet värmesystem här hemma tänkte jag!

Hoppas alla haft en trevlig helg! Vi ses vid lektion imorgon!

Nu börjar det..

Yes! Skorstensfejare.. never met one, but I've heard they're awesome! (Replik stulen från How I met Your Mother)

Äntligen lite riktiga lektioner! ;D

För att sumera lite de sista dagarna förra veckan dåra.. Onsdag:

Besöket på Märstas disktrikt fick det ju inte direkt att klia mindre i folk fingrar! Det verkade vara en riktigt bra arbetsplats och mästaren var trevlig och gav en bra rundtur å en del skrämmande historier om när saker gått snett! Men ingen tycktes sig skrämas ändå.. Själv känner jag att jag hellre blir av med ett lillfinger än bryter bägge benen i ett fall! Kan vara värt att börja parkour bara för att lräa sig hur man ramlar rätt kanske.. Kom ihåg.. handskarna är inte för att vi ska bli mindre skitiga utan för att skydda oss och jag tror han sa att det gick bra att extra-knäcka som jultomte, eller?

Torsdag:
SSRs Ulf Linden, jag ber så hemskt mycket om ursäkt... Hela förra veckan hade jag bara sovit typ 6 timamr per natt och just i torsdags så hade jag nästan bara ätit socker till frukost.. fan jag märkte knappt när ögonen höll på å stängas! Jag har kommit på att luncherna är tillräckligt långa för både mat och powernaps.. å jag vet att de bara ska vara ca 20min men jag tycker att ingen sömn är värd om den är mindre än en timme! Najs som tusan..
Yrkesmatematiken då.. där var det väl väldigt blandat med kunskap kanske man kan säga.. men jag tror nog att tystnaden talar för att de flesta hängde med iaf! Sen måste jag bara ge mig själv lite creds för att jag faktiskt iaf gav en gissning på problemlösningen vi fick till rasten.. Pih for the win! 3,14m längre! ... Jag e bra helt enkelt! Yngst i klassen och bäst på matte - för att citera Andreas (tror jag).

Fredag:
Oj, kort dag! bra jobbat Grupp 2 och tack för all info som ni hade att dela med er av! Johan (Läraren) tyckte att vi i g1 och g2 hade gjort ett jobb över förväntan och om vi håller den här nivån tror jag att vi kommer klara av resterande veckor på skolan galant!

Tack allihopa för en fantastisk första vecka!

De som tänkte göra självstudierna hemma på fredag kanske är intresserade av att ta en öl eller två på lämpligt ställe på torsdag-kväll nu i veckan? Eller vad säger ni? Typ Pub Anchor eller så...

Jag ser fram emot veckan som kommer iaf! Nu ska jag sova så jag slipper göra det på lunchen ^^ Gn!

Kö av matlådor till micron :)

så här ser dt ut på lunchrasterna när folk ska värma sin mat.. Man ställer sin låda sist i kön till vänster ^^Bidrag ;)

RSS 2.0