Vecka 1 - Dag 2

Hej hopp!

Nu har studierna börjat. Inte på blodigt allvar men de är igång. Hur kul som helst!

Skolan är jätte fin, lärarna är jätte snälla och kamraterna likaså. Vi kommer ha en toppen vår tillsammans ute i Rosersberg!

Första dagen var vi redan uppe några våningar på taket på mästergården och såg ner i skorstenarna och ner på marken... Awesome!
Alla håller nog med om att det är synd att Rosenhallen är stängd för tillfället men vi får inte ge upp.. vi ska kunna få träna där i vår!
PBL var för lite små förvirrande men de bättrar sig snabbt.

Roligast idag var nog ändå Sotnings Historiken. Några farcinerade punkter var hur ordent skorsten uppstod, hur man sparar på värmen och tar vara på energin, alla bränder som gjort så mycket förödelse, att den första sotarn vart anställd av kungen redan år 1528, rackarn som var bödels hjälpreda som utförde sotningen från början och slutligen kurpinen och Knoparmojet!

Tack ska ni alla ha för två fantastiska första dagar! Vi alla väntar nog med spänning inför besöket på sotningdistriket imorgon! ...mindre roligt det där med rapportskrivningen kanske.. men nödvändigt!

Hej på er kvastingar å gajer!


Ensam tjej...

Good evening....

Neh.. Hellu!
Det var en sotare här i onsdags.. Det var väldigt trevligt och jag känner mig väldigt bra förbered inför utbildningen nu när jag fått höra lite om yrket, gjort klart alla matteövningar (Tack till min vän Kalle för Fysik/Kemi/Matematik-bok med div tabeller som jag behövde osv) och har en LIA-plats klar!

Sotaren var från distriktet där jag ska ha min praktik och han berättade att jag kommer bli enda tjejen på firman.. Sen gick ryktet och två andra sotare som kom förbi med ett senare ärende frågade om mig.. (De talade med min syster - jag var inte hemma :( ) Det var trevligt iaf! Jag hoppas att jag kommer trivas och vill stanna!

Jobbar på utseendet på bloggen också.. den ska bli sådär eldstads-hemtrevlig! ^^

Antingen ses vi på taket eller så ser ni mig när jag vinkar åt er där nere!

LIA, Studiemedel och matteövningar

Idag fixade jag min LIA-praktik plats. Den ligger jätte nära och tar mig förmodligen inte mer än 20min att ta mig till. Super! De ska till och med hem till mig under nästa vecka och feja här hemma! Då får jag möjligheten att ställe lite frågor om jobbet osv. Klockrent helt enkelt!

Igår var jag in till akademibokhandlen och hosta upp över 1000kr för att få mina böcker... det var lite illa men de verkar som stabila och bra böcker! Spåna igenom dom lite och de kommer nog ara en investering för resten av arbetslivet!

Nu ikväll sitter jag och myser i min 1,5 sits fåtölj med te och övningarna i Matematik, fysik och kemi... jag börjar känna mig redo för utbildningen nu... Bring it on Rosersberg!


Åh! För övrigt vart jag jätte glad när jag insåg att skolan har egen sporthall med bland annat klättervägg! Kommer boka upp mig konstant en kväll i veckan på att klättra.. (Sen får man väl ta sig an ringmuren i Visby eller något ;) )

Tänkte leta fram en kamera och lägga upp lite bilder senare! Ha det så länge!

3 veckor kvar...

Det är nu 3 veckor kvar innan utbildningen, på Räddningsverkets skola i Rosersberg, till skorstenfejare våren 09 börjar för mig och 27(22) andra.
Jag heter Anna, fyller 21år i sommar - då är jag färdig utbildad skorstenfejare..eller sotare om ni hellre vill kalla det så... det här är min första blogg. Aldrig riktigt förstått "grejen" med bloggar men jag tänkte att det kunde vara ett nyttigt medel att ha under utbildningen - typ som ett forum för att ventilera tankar om studierna i..

Om inte den här fd. datanörden kommer på hur man ändrar i koden för att få som hon vill kommer hon attackera sin syster snart - så får ni se förbättring!

So long.. Enjoy!!

RSS 2.0