Om att praktisera som sjuksköterska.. och tillbaks på skolan!

Tänkte börja med att sammanfatta de sista två veckorna.. jag är lat.. så jag gör det genom att citera de 8 sista dagrna från LIA-dagboken och utvecklar sedan!

Vill varna känsliga läsare för bilderna senare i inlägget! Läs inte vidare om du blir illamående och/eller är känslig för blod och skärsår!



"Dag 9 – 23/3 -09 Spolade imkanal på frejgatan på förmiddagen. Takfläkten var helt ”igenkladdad”. På eftermiddagen sotade vi 2st öppna spisar, 3st braskaminer och 2st pelletspannor.

Dag 10 – 24/3 -09 Totalrensning av ventilation i villa i Sollentuna på förmiddagen. Sotade villor på eftermiddagen. Dag 11 – 25/3 -09 Bom på restaurang på Vanadisvägen på morgonen. Åkte istället till ett dagis i rotebro och rengjrode filter och fläkt från damm. Gick väldigt fort. Så trött att jag somnade i bilen på vägen tillbaka till kammaren för att äta lunch. På eftermiddagen sotade vi 4st öppna spisar, 3st braskaminer, en kakelugn och 2st värmepannor.

Dag 12 – 26/3 -09 Fick själv spola imkanal på thairestaurang på Norra stationsgatan. På eftermiddagen sotade vi en öppen spis, 3st braskaminer, två köksspisar och 2st värmepannor. En väldigt nyfiken katt klättrade upp på stegen på väg upp på taket efter att ajg hade varit uppe och pumpat. Söt!

Dag 13 – 30/3 -09 Många bommar. Förmodligen pga att man ställt om till sommartid dygnet innan. På eftermiddagen sotade vi bara en öppen spis, 3st braskaminer och en värmepanna.

Dag 14 – 31/3 -09 Rengjorde filter på restaurang Lilla Pakistan på St Eriksgatan. På eftermiddagen sotade vi 2st öppna spisar, 3st braskaminer och 3st värmepannor.

Dag 15 1/4 -09 Följde med tekniker på brandsyddskontroller på en del restauranger kring drottninggatan närmare centralbadet och lite närliggande gator. På första restaurangen ahde sotare från annat distrikt varit där bara 2 veckor tidigare och varit slarvig. Den fanns en hel sjö av flott i kanalen. Avslutade dagen med kontroll på Hägerstensåsens skola.

Dag 16 – 2/4 -09 Tekniker skar upp höger underarm då stegen föll undan vid taklucka när vi skulle provtrycka en kakelugn och kanal på östermalm. Första stoppet på dagen. Spenderade resten av dagen på SÖS. Han klarade sig precis undan att ha skurit av en sena och slapp operation och flera månaders sjukskrivning. Istället blir det 10dagars sjukskrivning eller ev. kontorsjobb, vilket det verkar som att det blev, och blev ihop sydd med 6-7 stygn. Jag fick göra en insats som sjuksköterska och hjälpa läkaren med att klippa av tråden när hon sydde igenom honom.
"

Ja, helt ärligt talat.. Sista dagen på praktiken... Det var första stoppet för dagen och vi skulle provtrycka en kakelugn på östermalm. Allt gick bra till en början.. vi kommunicerade över mobiltelefoner - jag var uppe på taket och lokaliserad rätt kanal och teknikern eldade i kakelugnen. Sen inväntade jag att han skulle komma upp.. hör hur han är på väg och hör sedan ett brak och någon som svär! Jag går bort till takluckan och inser att stegen låg på golvet nedanför - vi hade några gånger under morgonen ändå kunnat gå upp och ned för stegen utan problem men nu var olyckan framme... Jag väntade en stund i hopp om att teknikern bara behövde sitta ner en stund å ta igen sig.. när han inte kommer tillbaks ringer jag hans mobil utan svar men fastighetsägaren kommer upp med dålig nyheter och hjälper mig komma ned från taket.
I hallen sitter teknikern på en pall med en handduk tryckt mot höger underarm. Fastighetsägaren flyger runt genom lägenheten som en virvelvind och minns inte telefonnumret till ambulansen.. som iofs var helt onödigt ändå! För ambulansen skulle ta 20min att komma fram. Det blev bulle-färd istället! Mot Södersjukhuset!
Väl framme vid sjukhuset hade chefen redan anlänt som jag ringt på när vi satt i taxin. Vi blev runtskickade bland en massa sjukskötare och läkare tills vi iaf hamnade i ett rum. Där gjorde ett antal olika läkare tester för att se om teknikern kunde röra alla fingrarna, topparna samt hade normal känsel. Något verkade fel.. han kunde inte rör ordentligt på ringfingret...
Till sist kom den "riktiga" läkaren och gav bedövning - då smärtan försvann kunde han röra fingret igen! Eftersom alla sjusköterskor sprang runt som ett gäng tokiga höns fick jag hjälpa till att klippa av tråden när såret syddes igen..
Avslutningsvis fick teknikern en stelkrampsspruta i rumpan - tihi - och vi var tillbaka på kammaren vid halv två tiden på dagen.. då hade vi varit på sjukhuset sen ca halv nio...

Chefen satte upp bilder för att visa på hur viktigt det är med halkskydd.. Så var LIA-perioden slut...

Jag längtar redan tillbaks!

Idag var det jätte kul att träffa alla klasskamrater igen! Ser dock inte så mycket fram emot studier om ventilation och imkanaler.. Solen sken och vi kunde äta lunch utomhus! Det var en helt annan femma för en månad sen... Vi fick våra certifikat för heta arbeten, ballt... och Anneli var jätte snygg i sitt nya kortklippta hår! Nu är vi två som kapat det långa håret under utbildningen..

Imorgon blir det att räta till tentan.. sen borde allt vara klart med första delen av utbildningen... Hoppas..

NU! BILDER!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0